hfl fungicheck

Ontdek hier meer over de innovatieve testkit voor de detectie van dermatofyten in nagels, te gebruiken in uw praktijk.

Zakelijk

Via de webshop is Fungicheck te bestellen

Particulier

Helaas is het alleen mogelijk zakelijk bij ons te bestellen. Kijk bij onze verkooppunten voor het dichts bijzijnde verkooppunt. 

De professionele
dermatofyten test strip

De HFL FungiCheck is een grote doorbraak in het diagnosticeren van dermatofyten in de nagels. Het is een makkelijke test die u in de vertrouwde omgeving van uw eigen praktijk in 10 minuten kunt toepassen met een betrouwbaar en accuraat resultaat als gevolg. Simpelweg door een nagelsample af te nemen, in het reageerbuisje te plaatsen, een beetje extractie vloeistof toe te voegen en daarna te roeren. Hierna plaatst u de test strip in het buisje die de indicatie vervolgens zal weergeven door twee gekleurde strepen.

een correcte diagnose

Iedere nagel is anders. HFL Fungicheck kan je helpen bij het stellen van de juiste diagnose

Integreer de FungiCheck als routine in uw praktijk om zo de hoogste standaard in de zorg te bieden door middel van de correcte diagnosis. U tilt hiermee uw praktijk en de zorg naar een hoger level.

Het introduceren van de FungiCheck is vooral geschikt voor nieuwe cliënten die zich melden met een nagelafwijking of trauma. Onthoud dat ongeveer 50% van alle cliënten die zich melden met een trauma nagel een schimmel infectie heeft en 50% niet. (3) Wanneer u overleg pleegt met uw cliënt is het dus zeer belangrijk om dit te benadrukken. Dit stelt u namelijk in staat om het beste behandelplan op te stellen en daar is een test voor benodigd.

Niet te vergeten, dat u anders een diagnosis gokt. Daarbij wetende dat onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 3 visuele schimmelnagel diagnoses, incorrect is. (2, 5)

Waarom fungicheck

Lees hieronder meer over de voordelen

Biedt de hoogste standaard in zorg door een diagnostiek methode te gebruiken.

Zo bent u er zeker van dat uw cliënten kosten gaan maken voor de juiste behandelmethode en producten.

Tijd

De huidige methodes die via het laboratorium worden uitgevoerd zijn de microscopische methode, de PCR of de kweek methode. De nagelsamples worden via de pedicure, huisarts of dermatoloog opgestuurd. De microscopische methode vereist kennis en ervaring in het vak en hier blijkt dat sommige schimmels over het hoofd worden gezien. Deze methodes hebben een succes ratio van 50%-73%. (7-8) Beide methodes nemen wat tijd in beslag doordat het extern in een laboratorium gebeurd.

Cursus

Voor sommige methodes wordt een cursus vereist en deze moet u vaak blijven herhalen. Met de FungiCheck hoeft u geen cursus te volgen. U kunt in de duidelijke bijgeleverde
IFU een handleiding vinden en hierin wordt ook verwezen naar protocollen voor steriel handelen, mocht u dit graag na willen lezen. Verder bent u als professional ook zeker bekend met het hygiënisch handelen in de praktijk. U kunt ook altijd een gratis training volgen!

Kosten

Huidige methodes zijn vaak prijzig doordat ze externe kennis en ervaring vanuit een laboratorium vereisen. Een tweetal voorbeelden: Via het laboratorium insturen tussen € 35,- en € 75,- per test excl. het verhalen van gemaakte kosten en sample afname bij de cliënt.
Bij de huisarts/dermatoloog zitten de kosten tussen de € 35,- en € 65,-. Beiden vallen onder het eigen risico.

Medicijnen

De FungiCheck test kit is in tegenstelling tot de traditionele methodes ook toe te passen bij cliënten die reeds een antischimmel medicijn of product gebruiken. Mocht uw cliënt dus reeds een product of medicijn gebruiken, kunt u alsnog de test uitvoeren. Mede heeft u bij een negatieve test een goede basis aan informatie om uw cliënt wel of niet door te sturen naar de huisarts. Uw cliënt hoeft hierdoor niet te stoppen met bepaalde medicatie of met de behandeling voor Onychomycose.(4)

betrouwbaarheid

De fungicheck test kit test de nagelsamples op alle dermatofyten

FungiCheck is een wetenschappelijk en klinisch geteste test kit. De studies laten zien dat de FungiCheck met een percentage van 97% het meest betrouwbaar is voor het testen van Dermatofyten in vergelijking met traditionele methodes.

0%
Microscopische methode
0%
Kweek methode
0%
PCR
0%
Fungicheck

1 Boni E. Elewski* Onychomycosis: Pathogenesis, Diagnosis, and Management – Clin Microbiol Rev. 1998 Jul; 11(3): 415–429.
2 Tsunemi Y, Takehara K, Oe M, Sanada H, Kawashima M. Diagnostic accuracy of tinea unguium based on clinical observation. The Journal of Dermatology. 2015;42(2):221-2.
3 Onychomycosis: A Review_J Fungi (Basel). 2015 Jun; 1(1): 30–43.Published online 2015 Mar 27. doi: 10.3390/jof1010030
4 J Dermatol. 2016 Dec;43(12):1417-1423. doi: 10.1111/1346-8138.13348. Epub 2016 Mar 19.Clinical study of Dermatophyte Test Strip, an immunochromatographic method, to detect tinea unguium dermatophytes.
5 Evaluation of clinicomycological aspects of onychomycosis_ Indian J Dermatol. 2008; 53(4): 174–178. doi: 10.4103/0019-5154.44788
6 Jundishapur J Microbiol. 2016 Jul 26;9(8):e40543. eCollection 2016 Aug. Screening for tinea unguium by Dermatophyte Test Strip*
7 Y. Tsunemi,1 K. Takehara,2 Y. Miura,2 G. Nakagami,2 H. Sanada2 and M. Kawashima1
8 Monica A. Lawry, MD; Eckart Haneke, MD, PhD; Katherine Strobeck, MD; et al – Methods for Diagnosing Onychomycosis. Arch Dermatol. 2000;136(9):1112-1116. doi:10.1001/archderm.136.9.1112

“Waar verkrijgbaar?”

HFL heeft verkooppunten door heel Nederland. Vind hier een verkooppunt bij u in de buurt. Als professional kunt u een account aanmaken in onze webshop.

benieuwd naar
onze producten?

Ons team staat altijd voor u klaar!

Bent u niet in de gelegenheid om naar een van onze product trainingen te komen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor passend advies.